Dah boleh consume ke ?

Nak tanya ade tak yang 20 week ke atas dah consume milk booster jelly ni ?

Dah boleh consume ke ?
18 Balas

nk susu bnyk.. x perlu pun milkbooster bagai.. pergi bljar ilmu penyusuan.. nk susu bnyk.. mindset kena jaga jgn duk fikir susu ckit susu kurang itu akan mempengaruhi hormon penyusuan.. mkn nasik dgn lauk yg cukup nutrisi dan zat.. minum air kosong bnyk.. mkn lh apa saja yg awak suka.. blh amal mkn kurma.. mkn vitamin yg pihak klinik sediakan cukuplah.. blh dh ni bljar ilmu penyusuan..

1y ago

betul cakap puan@maryam. xsalah pon ikhtiar sebagai salah satu mknn tambahan selain real food. selain jaga demand dan supply, sy sendiri amalkan milkbooster (innate lactea) sbg support journey penyusuan sy.

jangan bazir duit. lebih baik invest duit tu belajar direct dgn kaunselor penyusuan. awk telan 1001 supplement pun klau mental awk tak terjaga&awk takdak ilmu penyusuan,memang susu takkan "melimpah". org bisnes ni depa tunjuk yg manis2 saja sbb psychology manusia mudah tertarik,apa lagi klau artis yg jd model sesuatu produk tu. jual batu pun laku. kalau awk paham pasal breastfeeding, awk takkan tertarik dgn ayat "susu melimpah" tu.. . good luck😉

xambik pon xpe sis ☺️ just mindset kena selalu positif dan kerap bagi baby hisap In Shaa Allah meriah nanti susunya, pastikan minum air kosong byk jgk ye, sy mula2 pon igt susu xde lah susu sikit lah tp sy tetap bgi baby hisap, misi dtg rmh check ckp susu sy byk cuma cara lekapan tu slh sbb tu breast sy sampai bengkak, lps tahu cara yg betul alhamdulillah semua ok, kena belajar ilmu penyusuan

Instead of consume ni, baik consume milk booster organic yg bahan dia goji berry, kurma, longan kering, rose bud (australia), & gula batu..Yg tu pregnant pun bole mkn utk boost tenaga..Mmg best, rase refreshing. .Yg tgh ber pantang pun elok..Pendek kata yg i tak ok adalah milkbooster yg diproses menjadi serbuk..cecair...pill...gel...ke jelly ke i tak support and tak recommend pun.

Bukan nak riak, tapi Alhamdulillah tanpa milk booster pun berjaya breastfeed anak sulung sampai 2tahun8bulan. Terpaksa weanoff sbb preggy lagi skrg. InshaAllah, tanpa milk booster pun boleh susukn anak. Allah dah cipta kejadian susu kita tu mmg cukup sampai anak 2 tahun. Cuma perlukan ilmu utk teruskan menyusu.

1y ago

betul tu, sy pon xambil apa2 supplemen milkbooster susu tetap meriah. Yang penting mindset kena positif,minum air masak byk dan belajar ilmu penyusuan

tak perlu nak comsume benda2 macam ni sis susu kita ni berdasarkan mind set u happy susu meriah , milk booster lepas bersalin minun horlick pun meriah susu yang penting emosi kena jaga baru susu meriah , kalau fikir negatif habislah susu drop so happy dan makan je apa u suka

sy 19w . nak try tp tak berani . tp akn cuba lepas bersalin utk susu bdn . ramai makan ni utk Hasilkan susu yg bnyk . masa mgandung ni sy takut . mgkin kat kita ok tp kat bby tak . sy mkn ubat kk bagi je buat masani .

1y ago

betul sis..

Tak perlu milk booster. Just tenang n happy, Kerapkan penyusuan anak/ pam susu 3 jam sekali Minum air kosong secukupnya Amalkan pemakanan sihat Tahu tentang ilmu penyusuan ibu dgn betul drpd individu yg bertauliah

xperlu milk booster sis.. sy bru refer pakar kelmarin. ada bertnya pasal ni.. dia x galakkan pun ibu ambil milk booster ni.. dr lebih sarankan tekankn pd pemakanan seharian kita..makan yg berkhasiat.

Beraninya consume 🥴 tak risau ke hmm dah banyak jual macamni dr imelda berbuih membebel nasihat jgn percaya bende2 ni tapi ramai yang share ramai yang tak aware pasal ni.

1y ago

Yes betul sis 💯 saya sokong