head no engaged

Sape sini pnh ade pengalaman pregnant 37 weeks baby tak masuk laluan lagi,share sikit please? And ade petuah tak camna nak cepat kan baby masuk laluan

11 Balas

Banyak kan berjalan & maybe boleh bersama suami kalau takda masalah. Hehe.. sy 37minggu pun masih x engaged haritu..hosp siap nak tahan ward..tp sy relax & decide utk balik rumah dan tunggu aje bila tanda bersalin tu sampai..sebab baby terlalu active jd 37weeks pun dia dok breech lagi..

Anak kedua saya melintang... Jumpa pakar 2×.... Bnyakkan doa.. Minta en. Suami bacakan ayat kursi n tiup kat perut.. Ibu pun boleh buat... Smbil2 baring sblom tdo tu... Usaplah perut tu... Sembang-sembang lah dgn baby.. Insyaallah..

Saya haritu. 37weeks belum engage. No worries, baby will engage in no time. Some babies ambil masa sikit 🤗 pakar yang bagitahu. Jangan risau sangat ya. Sambil tu pujuk pujuk la baby ☺️

Sy 40weeks pn x engage lg. Baby selesa sgt dlm perut 😹 masuk 40weeks6days menyerah diri n masa tu lah baby dah masuk laluan. Semoga urusan awk d permudahkan.

Exercise guna birthing ball. Sy buat exercise tu sampai skrg 38w

Mcmmana nak tau yg baby tu dah engaged ke belum? Sy dah 38 weeks.

4y ago

Dokter akk bagi tau mase kta pi check up kat klinik

Boleh buat exercise yg ringan atau byk berjalan 😊

39 weeks. Baby blm masuk laluan..juga..

Cuma jalan itik and squad

First baby ke sis?