sembang2

Nak tanya ada x sini sapa2 yg baru pregnant tp xda muntah2... cuma kadang2 rasa perut cekang ,lapAr tu jangan tanya la...kadang tu terfikir jg aku ni pregnant ka x... check 2 kali,dua2 positif... ada x yg pengalaman mcm ni? Tq

91 Balas

Sy 6week 5hari... Xde pun alahan sgt.. Cuma lapar je keje nya.. Pastu panas Berpeluh2... Kekdg perut crem ..tujela..

Rezki bdn sis laa xde alahan.. Huhu.. Sy ank first second n now yg preggy no3 pun ade rse loya n pening2.. Huhuu..

🙋..alhamdulillah skrg dh 31 week 3 days, sy xde alahan start sy pregnant smpai skrg..mengidam pun sy xde...

Sya sis...xde alahan... Jom join group blh share and tnye ape https://chat.whatsapp.com/BAgLtsBeeLWAIzfVVE7j4X

Untung sis xde alahan lg...sy dari awal 5mggu smpai skg 14mgu still muntah2...bau mknan pn xblh..apalg bau ubt..😭

5y ago

Sama la.. Sy mula minggu 5 dah mula kelat rasa bila mkn mual dan gistrik nk mkn apatah x tentu masa sakit je rasa..

Preggy ank ke 6 & 7 x de alahan..x rasa cam ngandung..tp perut ada rasa mencengkam..ngilu..kadang2 sakit..

Sy takde muntah.. tapi ank tekak rase kering.. takde batuk2.. takde mual2.. cuma risau da 4 hari spotting

Samalah sy pun xde sgt alahan , tp kdang je waktu malam terasa mual tp 2-3 hari nie perut rasa x selesa

Tgh alami skang nie..rasa mcm biasa ja.. nak buat buku pink misi kata awal lg.bln dpn baru buat InshaAllah.

5y ago

Berapa minggu skrg..?

Sy pn xde muntah2.. Cuma loya je.. Makan kadang2 lalu, tp sensitif dgn bau2 tertentu mula la rse loya