Fibroid pregnancy

Nak tanya, ada x mommies yg pernah kena fibroid pregnancy? Boleh share tips utk kecutkan fibroid?

1 Balas

Hai sis.. Saya slah sorang... Kebiasaannya, kalau kecil x ganggu kandungan, dr nasihat buang segera.. Tpi bila saiz melebihi 5cm dan keatas dr x operate buang fibroid tu.. N kemungkinan saiz nya akan makin besar di sebab kan hormon waktu prgy mnngkat.. N slalu follow up dgn pakar, dan anak sy waktu dalam kandungan kedudukannya melintang, masuk 37-38week baru pusing kepala kebawah.. Bnyakkn s sujud yea sis.. kalau ada waktu ambik masa duduk sprti sujud... Setiap kali ada waktu free.. Jangan stress sgt.. Kalau boleh makan makann yg sihat shaja, elakkan daging, dan fastfood.. Msa prgnnt macam2 ngidam kan. Alhamdulillah , anak normal, berat cukup..

1y ago

Alhamdulillah ... sy 10week fibroid dh 6cm ...risau sgt tkut effect kandungan...stress.. ni tggu tarikh jupe pkar bln2 nnti..lmbt pulak rse nk tahu pakar ckp ape nnti ttg pkembgan fibroid tu..seriusly risau.. sis dulu brape cm fibroid tu? sy tkut mkin mbesar... sy elak mknan yg ada estrogen mcm soya tempe,tauhu...