ibu hamil ada buasir???

nak tanya ada x ibu2 kt sni yg ada pengalaman ade buasir waktu pregnant???and sy nk tau mcmna sewaktu bersalin??? atau adaka treatment di sepanjang hamil???

1 Balas

Saya pernah kena buasir masa mengandung anak 1st, dah la tgh preggy. Masa tu plk kena buasir dan luka. Sepanjang malam saya menangis sambung keesokkannya...mmg tak blh tahan. Doc bagi ubat sumbat utk kurangkan bengkak. Masa nak bersalin mmg buasir tu blh nampak. Lepas bersalin doc bg lg ubat utk kecutkan buasir.