Pengalaman Buasir

Hai mamy Ad x kt sini yg ad buasir tahap 3? Sy dh 30w tpi xthu nk MKn ubat apa untuk ibu hamil.

4 Balas

knapa tak rujuk nurse/doc sis, mereka lebih arif ubt apa yg sesuai utk preggy mom mcm kita ambl. sblm ni sy penah gk sembelit smpi keluar drh terus sy kol nurse kk tny kalo dia bole prescribed sy ubt sembelit, katanya itu kena jumpa doc. sy g hosp pesakit luar bgtaw doc apa mslh, doc tu cek juga katanya bukan buasir cuma ada bumpy je la mungkin sb tekstur najis tu keras sgt kn. jd doc bg sy ubat minum lactulose tp sy minum jrg² je. . kalo mcm kes awk better jumpa doc

Sy memng ada buasir sejk seblm preggy . Skg tggl seminggu lagi due . Xtahu lah mcm mna bila bersalin nnti adakah tambh teruk atau x😭

nnti puan try g farmasi tnya ada tak krim sapu tuk buasir yg sesuai utk.mommy pregnant..mg dpmudahkan segalanya aamiin

Rebus peria wap kan bontot. Kalau tak nnt beranak tekeluar