Due date bulan 12

Hi nak tanya ada x due date 17/12 ke atas or sblom tu yg dh branak 😀 risau sebab sy dh dekat 2 mggu sakit kt bhgian pelvis . Perut ngeras2 mcmtu ja tp gerakan baby ok lagi

17 Balas

Saya due 13/12. Gdm on diet, kalau takde tanda gak 12/12 kena serah diri. Mild senggugut kerap rasa masa 35w lepas, sekarang jarang. Sakit pinggang takde langsung. Nyilu ari ari pun jarang. Segala keputihan/lendir mmg takde. Scan 36w kepala baby dah ke bawah tapi belum engage. Nak masuk 38w dah, dok pujuk baby keluar 🤣 ibunya takut nak kena induce.

1y ago

Sama laa sy due 12/12. Gdm on diet jgk. 11/12 kena serah diri. Skrg xdea tanda lagi tp kt ari ari mmg sakit nk angkt kaki pm sakit. Bahagian lain xdea. Ngh pujuk baby kuar. Semoga kita dipermudahkan urusan bersalin

saya 16/12 dah start rasa sakit sikit2 tapi on off lah dan baby pun mengeras , hari ni pula rasa sakit2 badan tak larat nak berjalan tapi saya lawan juga berjalan bagi hilang rasa sakit2 badan & selalu mandi dengan air suam bagi reda sakit2 badan .. due 16/12 37w semoga dipermudahkan urusan kita yang bakal bersalin bulan dec ni amin 🤲

sama laa saya pun perut mgeras kerap kencing n membuang..date kita sama 17/12/2022..kdang2 bby tiba2 menekan di bhgian pelvis rasa tersentap nk bjalan..sakit tulang punggung n pinggang nk alih kiri kanan pun dh mcm robot kna slow2..apa pun smoga mom2 smua d permudahkan urusan bsalin nanti

saya due 17/12 , takde tanda lagi. cuma hari2 perut mengeras , sakit punggung ke pinggang takde laa kuat sangat . semoga dapat melahirkan dalam keadaan normal tanpa kene induce 🤲🏻

sy 3/12 masih xde tanda..10/12 serah diri..risau kena induce..ramai yg kata sakit..😢semoga urusan kita dpemudahkn..amiin

Samalh kita sis.. Sya due 29hb 12 tp serah diri 14hb..skrg kerap sgt mengeras n ada mucus plug tp Jalan xbukak lg. Haishh ghisau

1y ago

due yg sama

sy 8.12 bby x nk keluar agi ....sakit ii je dgn perut mengeras tapi air ketuban x pecah pom

Sy due 3/12 .. masih xdak tanda2 nak beranak .. boleh lg kluar jalan sana sni cari makan😅

sya 28/12 sis .. mmg Rasa sakit sgt dah la nii,celah paha sakit , bhgian pelvis pon sakit.

10/12 tapi belum ada tanda.. sakit pun takda. Semoga kita dipermudah bersalin amin