28w start kira kick

hi mommies ada tak yg sama dengan saya , baby tak berapa nak menendang sangat . Before 28w pun saya tak rasa sgt baby tendang. Memang jarang sangat. Ni dah 28w nurse suruh start kira pun saya blur nk tick camne kalau tak rasa baby tendang . kena baring baru rasa tu pun perlahan je. Kalau bekerja tak rasa langsung. Pening nak tau baby ok ke x dalam perut ni 🥹🥹🥹

11 Balas

nurse ad bagitau tip klau nk baby gerak cuma minum ais, baring mengiring,dan buat kiraan kick tu selepas kita makan. selalu gosok² perut n bercakap dengan baby. tepuk² halus perut. nti anak akan respon ☺️✌🏻

sy pn dah 28w tp blm start kira lg sb latest appt sy kena 27w+ centu. cuma sy pantau sdri la make sure ada movement. nt 30hb ni nak masuk 30w centu appt jumpa nurse myb masatu baru kena brief psl cara kiraan tu.

ada orang bg tip nk baby gerak minum ais / air sejuk 😅. tpi sy xpasti betul ke. biasa kita bgi salam pada Baby n cuba gletek² perut, borak² ngan anak. InsyaAllah dia respon. sbb sy biasa buat mcm tu.

Nurse ada bgtau saya cara kira baby gerak, bila ada rasa keras kat bwh perut mcm baby tgh gerakkan badan dia. Sis ada rasa tak mcm tu walaupun tak rasa sgt tendangan baby?

sama sis...esok start tanda gerak,bby cam awak ckp jugak..mgndung ptma n kdua dlu xsgt..rsau kdg2 cm salu prank ibunyerrr pn de..diam byk..hrp2 xde apa2 laaa kita

Saya faham perasaan awak sbb saya pun sama 🥲 kdg2 tu sampai baring je sbb nak rasa dia gerak ke tak. Stress saya sbb risau nak kena kira

saya first mom. mula2 mmg taktahu mcm mane baby kick tu. org kata mcm bubble2 la.. rupanya rasa dia mcm denyut2 halus2 tu kt perut. nikmatnyaa

Saya pon mcmni..kdgtu smpai naik tekanan darah sbb xckup tido..xrase sngt die gerak..mesti akn fkir bkn2..hmm

Kalau risau sgt elok awk prgi hospital utk check detail keadaan baby..insyaallah semua baik2 je

saya pun sama ,, kalau start bekerja , jarang rasa tendangan dri baby ,