Susu formula sesuai untuk bayi yang susah nak berak

Hi mommies! Anak saya 2months++ and fully formula. Mula2 try s26gold - tak ngam asyik nangis / try frisolac - terus cirit / anmumlac - berak 3 ke 4 hari sekali, and menangis jugak / try similac total comfort - mula2 okay, berak pun kerap, tapi setelah nak masuk 3 tin, tetibe dia berak 3 hari sekali. Nangis alhamdulillah mmg kurang sangat dah. Ada tu ada tapi takde la teruk macam previous susu tu, all the time nangis je. Yg kali ni, cuma time dia nak berak je nangis. Normal ke ni? Ke saya kena keep on cari lagi susu lain untuk dia? If yes, susu apa lagi ye? Please help me mommies 😭 -mommybuntu-

2 Balas

fm ni mcm mana pun kena try & error. nangis tu selalunya angin/kembung. so lepas susu wajib sendawa. kdg ada baby sendawa lambat so mmg kena sabar. fm mmg kena at least berak sehari sekali sbb takut sembelit. mcm baby sy tak sesuai lactogen, minum terus muntah. tp byk sy baca mmg baby tak suka lactogen sbb pekat & berbau. so sy try dutch baby, Alhamdulillah ok. sis kena try price range yg murah juga, kot sesuai. kdg kita skeptik ingat yg murah tak bagus, rupanya ok je. boleh try dupro/lactogen/dutch baby. ni semua entry level punya harga

11mo ago

Tq awak! Kita nak try dupro pulak. Baca review macam okay. Tapi apa2 pun bergantung pd baby tu sendiri. Hopefully ni okay lah huhu

sembelit tuu kalau nangis2 time nk berak. boleh try susu lain, nan ke morinaga ke dupro ke