Milo + majerin

Nak tanya ada org ckp minum milo + majerin senang bersalin?? Betul ke?? Ada Yang pernah try??

26 Balas

Xpernah try. Xtau nk gambar cm mana rs milo + marjerin. Cm xbole nk telan je. Saya bersalin anak pertama spontanuos delivery. Saya obesiti ms tu, Alhamdulillah Allah permudahkan urusan dlm labor room tu dua jam sahaja. Saya perasan saya kerap turun naik tangga, rumah tingkat empat, office Tingkat dua. Then rajin exercise jalan itik. Skrg ni mgandung 25w. Dan tk keje dah. Allahu bimbang juga ni.

5y ago

Tulah.. Risau luka pulak kan..

Tak ada kaitan langsung. Sistem penghadaman dan sitem peranakan berbeza. Takkan licjn marjerin tu melicinkan sistem peranakan kita. Better makan makanan berkhasiat kurma zamzam etc nak dekatberanak + jalan banyak or bersenam. Minyak kelapa dara pun sama konsep dia. Dia benda khasiat tapi tiada bukti saintifik memudahkan dan melicinkan jalan beranak.

Saya minum okay je . Untuk bagi tenaga . Hihi bukan melicinkan pun , sama je sakit juga waktu bersalin . Tngok rezeki la kalau mudah bersalin . Alhamdulillah . Kena banyakkan zikir and sebelum nak bersalin tu kena banyak buat senaman ringan ringan .. Heee

Klau soal mkanan utk ksi senang bersalin sya x percaya😅 klau mau senang bersalin byk kan bsenam tiap pagi tau petang bjln2 kaki.. Dn nurse pn ada bgi petua klau mau cpt bsalin dn bukaan msti sllu bsama2 dgn husband..

Untuk memudahkan bersalin, lakukan senaman yang bersesuaian secara rutin. Seperti Squat Exercise, selain dari menguatkan otot peha ia juga memberi penekanan terhadap teknik bernafas.

jgn laa dgr kata2 org sis... Byk kan bjalan,n kerapkn bsama suami bila dekat2 due. sebb air mani laki original ubt induce. hampir sama dgn ubt induce dekt hospital tuu..

5y ago

Yeke sis😅😅😅 sy da masuk 35weeks ni stop da bersama.. sbb ada betulnye sis ckp tu lepas sy bersama je perut mengeras tahap tak leh bawak bincang...adoihai... Padahal sebelum bersama xde pulak mengeras.. n semasa bersama pun perut mengeras.. susah nk focus.. 😂🤣🤣🤣 mmg terapi semulajadi bersama suami..

Xjalan.. lepas czer berbuih muntah milo ngan majerin hahahahah pestime cuba anak no3 hahahhaha sampai skrg xleh lupa kalakorr 😂😂😂

5y ago

Still ada bius xde rasa sakit pon... tp mmg mimpi ngeri kuar ye bilik ot no stop muntah sampai wad 😂😂😂😂😂😂

Haah sis.. sy da try.. 😁😁😁 sy ngam2 due ha bsalin.. rsau takot bsalin pkse.. sy minum je.. pdhal da minum vco ha.. 😅😅😅

Ad ugk dngr p elakkn lah minum gtu sy pon xtau ugk bb first baby p selalu dngr org ckp seng bersalin p doc ckp lain lak huhu

Jngn lah try mcm2 klo tk sure lgi..lgi baik tnya doctr ke or yg lbh pnglaaman kn..risau pulak nanti something hppn kn..

5y ago

Sya pun itu lah jngn bt klu tk sure kn..