Losyen stretch mark

Nak tanya ada Ka sini yang pakai losyen ni ,menjadi tak ? Sblom ni pakai bio oil sapu tapi pecah jugak.ni tengah try yang ni pulak

Losyen stretch mark
14 Balas

stretch marks tu dipengaruhi oleh genetik jgk awak.. sebab tu ada yang sapu macam2 still ada stretch mark dan yang tak buat pape takde pun naik stretch mark.. losyen2 ni cuma mengurangkan kegatalan kat kawasan tu je.. macam saya, time pregnant saya sapu losyen kat payudara dan perut. last2 naik juga stretch mark tapi hanya di payudara.. perut bebas stretch mark.

12mo ago

mungkin la sbb mak Sy Pon macam tu jugak😅

Sy pkai ni jg.. tp sy jenis rajin sapu 2-3kali sehari .. skrg dh 3rd trim takde stretch mark langsung. dr pun kata perut kite bersih🤭.. tp dlm msa yg sma sy pkai minyak jg.. sy sapu skali sbb actually losyen ni bg sy dia melekit.. tp dh beli kna la pkai kn .. klau tk syg buang mcm tu je😅

12mo ago

mungkin ikut genetik jg la kot😅 sbb mak sy pun Xda stretchmark wlwpun 6x beranak..

Atas badan masing2. adik saya sapu cream ni & baby oil setiap hari dari badan kecik sampai badan besar then proceed lagi sapu consistently nk dekat setahun, stretch marks tak hilang2 juga. Saya tak pakai apa2 pun anak first & second takda stretch marks. Badan kami sama kurus

12mo ago

tu la susah btul nk hilang stretch Mark ni ,sllu spu waktu mgndung Pon tetap ada🤣

Atas badan juga sis. Saya dari awal tau pregnant pakai hat jenama ni juga. Pakej oil dia juga and aloevera gel. Sama je masuk trimester 3 naik juga stretchmark tu🤣 takde guna pun pakai ape pun. Saya badan kurus bmi normal. Nurse kata jenis perut nipis kot🤣

12mo ago

😂😂mgkin sbb perut Sy jenis isi tebal kot tu ada tu🤣🤣

Kalau pada saya x berkesan sis skrng saya mngndung ank no 3 ank no 1&2 sya guna jenama ni tpi x berkesan pada ank no 3 ni saya guna brand Mama's choice alhamdulillah kurang rasa gatal strechmark pun x naik merah ii sangat bile perut makin membesar

12mo ago

tak pernah try lagy jenama tu untuk stretch mark,besa la pakai yg dedorant Dy ja

sy pakai yg ni.tapi brand yg sama.mmg menjadi.pakai dari anak 1st lagi.ni pregnancy 2nd pun pakai. Alhamdulillah kulit mmg cantik,licin.

12mo ago

oo ok2 tq

sy sorang je ke pakai losyen jenis palmers ni tk sesuai lagi bertambah rasa gatal2 n terus buang sbb tk sesuai ..tk berani pki dh.

12mo ago

mgkin jgk. mgkin ada bahan yg tk serasi dgn badan.. dh la bli botol besar 😅 tk sesuai plk tu. humm membazir dh kat situ.

Saya pakai Palmers Skin Therapy Oil + Palmers Tummy butter. So far 29 weeks tak ada stretchmarks lagi.

12mo ago

Sy spu dari awal mgndung hujung2 baru JDI stretch mark tu 😂

Saya pakai yang tummy butter tu dari awal memang cantik je mula2 tapi masuk week 30 je keluar pulak stretchmark nya hahaha

12mo ago

sama la tapi Sy pakai bio oil,sapu dari awal mgndung last ada jugak😂

Saya pakai bio oil tapi belum habis sebotol, nak kata berkesan tu tak pasti cuma dapat hilangkan rasa gatal sikit

12mo ago

Saya beli bukan main awal, konon nak sapu la awal mengandung last2 alahan teruk, jd ni dh masuk trim3 baru gedik nak menyapunya sbb gatai perut