Boleh atau tidak makan kerang time preggy ?

Nak tanya , actually 2 hari lepas saya ada makan kerang dalam 1/2 kilo then baru tahu yg saya tengah preggy 6weeks. Soo tak ada masalah kan kalau saya makan kerang sebelum ni ? Risau pulak bila ada yg cakap tak boleh . Baby okay ke ? ??

8 Balas

Aduii... Sy ni teringin sgt nak makan kerang rebus.. Kebetulan sy mmg HB low, doc suh mkn hati ayam, mkn kerang.. Tapi Cari merata kat Kedai2 kawasan rumah semua takda.. Sy mmg x boleh makan hati ayam xtahu kenapa mmg dari kecik, pernah cuba tapi sy muntah balik semuanya sampai semput2.. Sbb tu sy cuba cari kerang.. Xdpt plk.. So skrg dok makan bayam jela setiap hari.. 😅😅

4y ago

Kat pasar pagi bnyakk sis 🙈

Kerang bagus untuk naikkan hb... Tapi masa check up doktor tak galakkan makan kerang takut keracunan sebab takut kerang lama dan dalam kerang kan ada pasir selut... Banyakkan makan banyak... Limpa atau paru lembu saya tak pasti 1 lagi...

4y ago

Hehe thanks info ♥️

Boleh sgt... Cuma kena pastikan yg kerang betul2 masak... Kalau tak lain jadinya nanti... Sihat jd tak sihat...

4y ago

Thank you ♥️

Boleh je makan. Elok untuk naikkan hb. Makan yg betul2 dah masak shj.

4y ago

🤗🤗

bole, tmbah drh tingkatkan HB👍🏽

4y ago

Thanks ♥️

Boleh.. Lg bgs utk pregnant

4y ago

Hehe thanks ♥️

Saya mkn je

4y ago

Hehe okayy ♥️

Ok