BOLEH PUASA KE TIDAK ?

hi nak tanya . ..22 minggu . ada ibu2 yang berpuasa ke ?

2 Balas

yg penting niat puasa fardhu Ramadan tu. Puasa itu wajib, diharuskan berbuka jika ada mudarat pada diri/ kandungan. ok tak ok, belakang cerita. Dapatkan nasihat doktor. jika mudaratkan diri, buka puasa, ganti puasa pada tahun hijri yg sama. jika bimbangkan kandungan, buka puasa, ganti puasa dan byr fidyah pada tahun hijri yg sama...

2y ago

sama2 bermanfaat, kongsi bersama.

22 weeks too...puasa 1st full walaupon sampai rasa nak merangkak start pukul 4. pukul 5.30 dh seram sejuk tp baby ok aktif bergerak. so baring2 ja sampai berbuka. hari ni 2nd halfday sbb harini busy + terlalu dahaga. esok taktaw lg mcm mna. tp mmg plan nk puasa selagi terdaya

2y ago

first smpai puasa ke 4 full day . tp mlm tu perut mengeras . .smpai ke pg . risauuu esoknya tu .suami ckp xya puasa .sb takut. baby xaktif spnjng puasa ..