Nak tanya menu berpantang czer

Nak tanha kalau bersalin czer hari ke 35, dah boleh makan spaghetti dan bihun ke

1 Balas

Boleh jika tiada alahan. Dan ambil dlm portion yg betul. Suku pinggan, lauk lebih ; telur 2 biji, sayur banyak serat ½ pinggan. Elakkan makanan bergula dan tinggi karbohidrat sbb karbohidrat menghasilkan gula. Bakteria suka gula. So, bakteria ni ganggu pemulihan luka dgn baik. Ambil makanan tinggi sumber protein dan Vitamin C. Yg ni bantu pemulihan luka dgn baik.