Nak tahu jantina baby

Nak tahu klau asyik mual,mngidam nak makan mknan masam je...ada kemungkinan tak baby girl..pregnent baru nak masuk 1bulan..hati berkata baby tak kisah girl atau boy,tapi jiwa meronta nak baby girl... Anak pertma boy tak da alahan teruk mcm nie..second baby asyik pening,mual..semua mknan tak masuk..nak yg masam"

Nak tahu jantina baby
38 Balas

Bdsrkn pngalaman bila cmpare yg 1st baby boy, n 2nd baby girl. Masa baby girl dpt agak dia girl sbb mabuk sy sgt teruk cmpare si abg. Smpi ke trmstwr ke 3 msh mabuk. Mmg instint pn kuat gegirl. Yg ketiga boy, lg mudah. Dh agak boy. Yg ke 4 gugur. Yg ke 5n 6 ni x dpt agak.. sbb twin. Suka mkn ikan n bnda masin2, mcm masa preggy boy, tp kang time ptg hadap bnda mnis mcm air coklat n cecah bskut2. Kalau sepasang , alhamdulillah. Tp dpt agak plk srg tu boy sbb mmg lauk mkn ikan shj😅. Mabuk pn teruk maybe sbb twin. Apa yg dhrpkn sehat keduanya amin

Fahammmm sgtttt. Sy pn skrg preg 23w mmg mgharap bby boy walaupn msa 18w haritu scan nmpak pistol 😂😂 manatau kena prank ke apa keluar gegirl sbb bby first dh boy. Kita pn nak rasa ada girl kan🥹 tapi apa sy boleh ckp alahan xleh pcya sgt sis. Sy spnjang pregnen ni alahan beza dgn yg first. Harapkan bby girl tp scan aritu mcm sy ckp nmpak pistol

1mo ago

sy anak first n kdua boy mengharap yg ketiga ni girl tp bila scan npk pistol plak😅😅

sy pon bharap kandungan skrg girl sbb dh ade 2 boy 5x scan mmg nmpk "beger" ajeee tp tulaa risau juga.. Kang beranak kluar boy HAHA... ramai org ckp ade je jd kes,scan lain kluar lain Papa nyee dh beli pink2 ni 😂 beza mgndung boy n girl ni girl lebih kepada suka manis2..sy ni hantuuu Asam, spjang mgdung lgsg xheran..xnak pon pastu Kali ni mabuk ehh..lembik bdn huhu

sy alahan teruk muntah2 sampai nak trimester 3 , tp mintak ubat jd ok sikit ,makan manis memanjang , keluar boy . ni anak ke2 preg anak lelaki suka hentak kaki kat perut , cubit perut, xde mengidam nk mkn asam ke manis tp alegik kulit pulak ,habis semua lipatan bernanah, pedih nya sampai nak gerak pon sakit.

Saya muntah alahan teruk. Apa pun takleh makan. Boleh masuk yang manis dengan masam je. Bila scan perempuan sis. 5 kali scan, semua lima lima perempuanz. Dia lain orang lain pregnancy sis. Memang takleh nak agak bawak hormon anak perempuan atau lelaki. Yang paling accurate memang by scan je

masa preg anak pertama & kedua berbeza sungguh.. yang 1st langsung tak ada alahan.. yang kedua teruk alahannya. sampai nak bersalin tak hilang.. tapi kedua2nya lelaki.. yang anak ketiga, alahan di trimester pertama sahaja.. mengidam makan manis2.. anak perempuan.. semoga awak ada rezeki nak baby girl pula..

saya baby 1st , alahan..mual.. semua xda.. baby boy.. yg 2nd baby ni.. masa ada mual , alahan teruk , semua benda x masuk asyik muntah..sakit semua bagai..berat turun .. lepas kandungan dh 4bulan lebih baru ok. then skrang ni dh 5bulan kandungan..smlm pi scan sbb nak Tau jantina.. baby boy juga 😅

mitos je sis.. saya anak 1st suka sgt makan manis. hari² makan aiskrim. keluarnya boy. anak 2nd suka makan masam² dan savoury keluar girl. tak boleh ikut sangat. cukup 18w nanti sis buatlah detail/gender scan 😊

sama laa sis..sya pon camtu jga 🤭 first baby boy yg ke2 ne tk lah bharap sngat tpi dhati tu tdetik nak baby girl ☺️ yg sulung sya tk teruk pn alahan, yg skarang ya Allah mmang tk boleh nk kata ape dah 🥺

mcm sy anak petama boy lnsg xda alahan .. second alahan teruk sampai masuk ward. . scan sama jer boy .. lain anak lain pembawakan nya 🤭 nak juga baby girl . rezeki boy pun alhamdulillah . janji sihat sempurna.