Tablet Meltofer..

Nak survey siapa preggy mom dekat sini yg makan tab meltofer…boleh mkn 3 biji terus x dlm sehari???Sebab era nie Mmg Jenis Yg Ckup Ssh mkn Ubat..Tp Sb fikir anak Dlm kandungan nie era tpkse mkn jgk..Tekanan Darah Sentiasa Rendah…ikutkn dktr sruh mkn 1biji 3kali sehari…tp bole ke ye nk mkn skali terus 3 biji?sb xsuke mkn ubat bnyk kali 😪

4 Balas

x boleh dear. nanti akan bebankan organ dalaman puan sebab kena proses dos yg byk sekaligus. ini bahaya utk jangka masa panjang. semua aturan makan ubat dibuat bersebab, cara setiap ubat bertindak berbeza2. kita sbg consumer x perlu faham mcm mana cara ubat tu bekerja cumanya ikut je arahan simple mkn ubat atas arahan doktor ikut waktu & dos yg ditetapkan itu shj. xpe, kita belajar mana yg kita x tahu. bagus la puan tanya awal2

ikut saranan doktor, ubat tu kena makan ikut dos bukan ikut suka hati sbb alasan tk suka makan ubat byk kali. maaf kalau kata kasar, tp bila dh mengandung ni jgn lebihkan sgt apa yg diri suka dan tk suka. fikirkan kandungan, klu betul sayangkan anak, makan ubat pun ikut apa yg doktor suruh. tk boleh suka suka nk makan 3 biji sekaligus.

jgn mommy..ikot saranan doctr ye. .jgn mkn skli gus. .bahaya kte x tau. .take care

better ikut saranan doktor sis