maltofer

Nak survey siapa preggy mom sini yg makan maltofer pil..boleh mkn 2 biji sehari x?? Sebab bila saya mkn jenis pil dia x berkesan sgt mcm syrup...dekat swk ssh juga nak cari stock maltofer..farmasi akan cakap tu ubat baru stock x banyak..masa mkn syrup hb naik dri 11 - 13 bila xjumpa syrup mkn pil hb jdi turun smpai 11..tkut sgt next appt hb turun lagi...kena marah pn.misi pulak ?

1 Balas

X sure, sy Masa pregnant hb low n anemia. Tp sy kene adv mkn maltofer 1 biji je pg before mkn or perut kosong tu ambil dgn jus or minuman masam berasid ni bantu naikkan hb. Sy mkn 2 kotak lepas tu kk xde stock, diorg tukarkan ke iberet. Tp hb sy mmg jenis low, yg penting jgn Makin turun, plg rendah 9.8. at least kene Ada peningkatan walaupun x excellent.😊 Naik 0.2 gitu pun ok da. Diorg advice jgn smpy below 9, kalau 7 lg lah u kene masuk darah, tu apa yg nurse n doc ckp dulu.