hai mommies!

Nak pencerahan sikit pada yg berpengalaman bersalin.sy preggy anak sulung sekarang da 39minggu 4hari due 5/11/19.tadi pagi pegi hospital nak check baby okey ke tak sebab perut asyik keras kejang je nak mengiring ke kanan tak boleh ke kiri pun tak boleh so far takde lagi air ketuban pecah or bleeding tapi sakit contraction tu ada,bila doc check bukaan baru 1cm Tpi takde bleeding after sejam dua lps doc check bukaan baru bleeding tapi tak byk..normal ke mcm tu? Or sy perlu ke hospital dgn segera.

1 Balas

Bila doktor cek bukaan biasanya doktor akan tlg cepatkan bukaan sekali. N bleeding lepas cek bukaan tu normal. Kalau contraction 15minit sekali blh g hspital trus. Tp make sure baby gerak ok.

5y ago

Tqsm ..sis.so far baby okey ada gerak..kerap jugak sakit pinggang dgn kejang perut..