minta pendapat

Nak mnta pndapat klw korang dlm situasi sya mcm mna? Suami suka pukul msa preggy anak kedua ne dah buat repot polis apa smua tapi ayah sya suruh tarik balik repot tu sruh bagi dua pilihan kat husband sya sma ada nak cerai or masuk lokap. So husband sya pilih cerai .skrg sya dok rmh ayah. Hsbnd n family dy xdpt nak jenguk anak dy yg prtama ne kat rmah sbb ada surat dri kbajikan . Skrg fikiran sya xtau nak buat apa. Saya rasa sedih memanjang mcm xsanggup nak urus cerai lpas bsalin nnti. Sya mc sygkan husband sya. Skrg kami xcontect dah dkt sebulan sya tukar no fon baru. Ayah sya suruh saya urus cerai nnti. Ya allah. Fikiran sya mcm mna nak hadap smua nya sorang" tanpa suami. Mak ayah sya bkn org yg senang.. Jujur skrg sya slalu sedih n fikirkan husband sya sya mc sygkan dy. Dan sya rsa dy dah jerak sbb sya btul" kenal dy mcm mna.. Mcm mna ne.. Sya xsnggup nak cerai bkan mudah nak hadap apa yg akan dtg nnti tnpa seorang suami.

23 Balas

Sis kuat kan semangat..lps bersalin uruskan hal penceraian dengan dengan cepat, suami bila dh start pukul lps ni dia akan buat balik...sis mungkin ni jln yg terbaik utk sis..Allah nk bg yg lebih baik pada sis lps ni...semoga sis kuat demi anak2

ayah lbh sygkan anak pmpn berbnding suami.ayah mana yg mmpu bertahan kalau anak kesygn di pukul.. n ayah sbgai lelaki msti tau ap yg trbaik buat anak nya.. mudahan ada sinar.

Sis kalau jgn pikir rasa x mmpu. Sbb setiap anak yg lahir ade rezeki masing2. Sis boleh tuntut hak sepencarian pada suami. Dgn itu sis boleh topup ape yg patut untuk sara anak sementara

Selama ni yg jaga diri sis bukan suami sis, Allah yg jaga dan beri rezeki. Sis kena yakin yg Allah bersama sis dan akan jaga sis. Jgn berharap kepada makhluk. Sis akan kecewa kelak.

Minta maaf nak tanya suami sis masih nak teruskan hubungan ka.. Maksud sy bdasarkn ceta sis, suami yg pilih utk cerai.. Skrg sis pla masih syg kan suami..

5y ago

Btul tu kita berhak memlih bhgia..sis fkir sehabis baik..doa sguh2..tenangkn fikiran..fikir keadaan sis skrg tgh mgandung..tp suami tnpa rsa simpati pukul2..xde segan silu depan fmly sndri..dia sndri pilih utk brcerai..bkn prthankn rumahtangga..sebulan xbrhubung..xkn xtrdetik di hati utk dia hubungi isteri..

kalau sy,sy plih untuk berpisah..Klau dah brn kaki pukul..mmg xkn brubah kalau rohani xkuat...sy xsggup kna pkul..Tmbh bila mgdung ank dia..

kalau dia sayang,dia tak pukul sis..tak guna kalau sis je sayang dia..tp dia tak sayang sis...jgn ssmpai lepas ni anak jadi mangsa

Sis dah buat solat istikharah?? Mintalah pendapat dari Allah , Allah tau ape yg terbaik utk sis dan anak2 .

5y ago

Blum sis.. Sya tnggu msa sesuai dan tnggu hati sya btul" tenang bru sya solat istikharah

Dah kena pukul pun nak sayang lg ke? Silap silap akan dtg lg teruk awk kena.

Sis... Ibarat pelangi lepas hujan... Kuat kan hati.. dktkn diri pada Allah.. inshaAllah ada jalan..