susu utk ibu gdm

nak mitk tolong ibu2 boleh suggest kan susu mengandung utk ibu gdm . tq

4 Balas

minum fresh milk sis.. sb susu pregnant tu tinggi gula x digalakkan.. pakat pemakanan yg beritahu.. nnti nurse akan refer sis ke pakar pemakanan untuk tahu lebih lanjut tentang penjagaan mknan bg ibu2 yg ada GDM

Hai sis, nurse tak cadangkan susu apa -apa ke pada sis? Nurse saya cadangkan minum susu fresh je. Dia kata susu dlm tin semua ada gula.

dr cadangkan susu fresh milk atau yg low fat...saya pun sama GDM but on diet ..

𝐚𝐧𝐦𝐮𝐦