Tips nak merangsang gigi anak

Anak saya dah 1 tahun 4 bulan. Gigi baru 2 batang. Ada yang kes sama macam anak saya tak ? Gigi lambat tumbuh. Kalau ada tips mohon share.

4 Balas

saya tak pasti ni berkesan kat semua baby ke tak, atau hanya kebetulan, atau perkembangan setiap anak ni lain. tapi saya lebihkan calcium untuk anak. saya bagi susu kotak, cheese, yogurt. anak pun masih bf so saya sendiri ambil calcium supplement jugak. anak 1y5m dah 12 batang gigi

Anak saya dah masuk 1 tahun 5 bulan. Dah ada empat gigi, dua atas dan dua bawah. Cuba lebihkan calcium dalam pemakanan dn minuman dia. Saya dah start bg dia susu full cream kotak yang farm fresh GROW setiap hari dan lebihkan cheese dlm pemakanan dia. Semoga membantu ye mummy :)

try lebihkan calcium, bagi anak sesuatu utk dikunyah2. anak saya pun lambat 11bulan baru tumbuh 1st gigi.. 1y4m ada 6gigi, 2bawah 4atas.

jgn risau puan. insyaAllah gigi anak akan tumbuh jugak nnt