BreastPump bole guna prelove or preused?

Nak minta pendpat, bole ke ibu2 bakal nk bersalin, nk beli breastpump jenama medela tapi preused? Is that safe? Or just invest beli yang baru? Minta pendapat

9 Balas

Klu nk beli yg preloved.. Pastikan botle dgn corong tu beli la baru.. Pakai motor preloved ok je.. Asalkan masih berfungsi dgn baik.. Tp klu harga preloved dh lebih kurang dgn yg baru.. Baik beli yg baru... Jenama xkesah.. Asalkan serasi dgn kt je.. Sbb xsemestinya pam mahal susu byk. Pam murah xkeluar susu.

Kalau sis rs was2 dan harga nya kalau sm mcm bli yg baru..better sis beli yang baru... 😉✌Kita tahu kebersihan nya mcm mana..sbb kita pestime gune dan kita shj yg gunanya 😉✌kalau nk murah leh try cri dkt shopee

5y ago

@aida hamizi ..aah kazen sy pn kata bgus..dia gune yg tu..sy gune cm bear..dua2 bgus dan berbaloi beli 😉✌

Boleh je beli yg preloved. Carik yg masih in good condition & kalau ada warranty tu bonus utk u. Just tukar part je la like tube, bottle. Takde masalah pun.

Boleh cari dekat pump on the go (instagram) siap boleh try lagi dekat kedai sesuai ke tidak dengan breast kita. Lagipun ada yang murah. Dorang akan suggest

Better beli baru lah . Kalau beli pon die punya moto . Botol atau muncung tu beli la sendiri . Tak tahu ade jual asing ke tak.

Tkpayah medela pon xpe.. mahal terlajak tu.. byk je brand biasa yg ok.. bleh survey kt kedai baby jugk..

Pump saja boleh je. Tukarlah part dia.. Mcm tube, flange.. Yg penting bersih.

Bole jek sis. But sterilize before use yea.. ❤️

Selamat je mana2..yg penting sterilize kn sblm guna..