BreastPump

Hi Mommy’s, boleh share tak siapa yang dah beli breastpump. Saya ingat nk beli breastpump sebab bulan 2 dah Due. Boleh tanya pendapat tak? Antara Medela free style dengan Spectra Dual mana 1 mummy’s akan pilih? Thank you❤️🥰 #ingintahu #bantusharing

1 Balas

hi, based on experience sy, sy sarankan awk walk in dkt kedai terus. sbb awk blh dpt consultation tntg pemilihan bpump ni...and bpump bgantung pd size nipple, jenis breast, etc..klu slh beli nnt breast xdpt dikosongkan dan mula ada mslh lain. atau lps bsalin blh sewa dlu bpump yg awk cari ni, try and baru buat pilihan sama ada nk beli or tak. klu nk pkai jenis electric ni, better pkai slps hbis pantang..cth nk buat stock ebm sbb nk masuk kerja. klu masa pantang better direct feed atau pkai manual dlu.

4mo ago

Tq sis. Sy skrg pregnant anak Number 4. Anak2 sblm ni mmg beli yg brand biasa je cuma pump biasa dgn pump hospital grade ni beza sikit dr segi mengosongkan breast. Sbb masa pantang biasa susu byk baby smpi tak terminum. Suami ada bagi bajet utk beli breastpump cuma sy nak tanya kot ada mommy’s kat sini ada beli brand yg saya sebutkan tu. Boleh share pengalaman.