Botol susu

Nak minta pendapat dari mommies yg dah berpengalaman. Antara Pigeon, Philips Avent dan Tommee Tippee mana lagi okay ye? Kalau boleh dari awal nak biasakan baby minum dalam botol, persediaan untuk hantar kat pengasuh bila dah habis pantang nanti.

27 Balas

Tak kisah botol jenama apa2 sis. Kena try and error mana yg baby nak, tak tolak. Macam saya, mmg beli botol murah2 je. Jenama pureen dan Japlo. Alhamdulillah baby okay. Dari dalam pantang guna botol jenama ni sampai skrg baby dah 5 bulan. 🤗

Jenama Nuk sebab puting die pancut ke lelangit so risiko tersedak tu xdew..and anti tumpah and die punye tekstur puting ikot puting mak...saya baru survey brg hri tu and org promoter tu bgtau mcm tu...

Puting pigeon wide neck👍..botol apa2 pun x kesah jnji yg wide neck..bleh masuk puting pigeon..klau anak xnk,try tukar puting jenama lain je dlu..xperlu beli botol susu baru

Botol tak kisah sebenarnya yang pntng baby serasi dengan puting yg mana.. Tu je. Tak semua puting baby suka. Saya kena tukar 3kali baru baby okey dengan puting yg skrg ni.

Tak pyh bli botol yg mhl sbb klu ikut pkr knk2,btl susu plg maksima 6bln guna kna tukar..klu sllu lg kna rebus btl tu,mgkn dlm 3,bln kna tukar da

Sy first guna avent tp flow dia macam laju and baby xsusah nak catch up.skrg tukar pigeon wide neck, better than avent.

Try jer mne² sbb sye anak yg sulung nie semua jenis botol ade dari yg murah sampai lah mahal yg dia nk Nuk tu jugak,

Ikut baby. Lain baby lain botol dia nak. Baby sy alhamdulillah blh terima nuby dari first time dia try guna botol.

Sy try pigeon lembut, baby terima. Sblm ni guna puting tommy tippee, tp baby taknak sb agak keras.

Kena try and error. Ada baby taknak botol mahal, nak yg murah je. Depends on baby jugak