Taknak botol

Hi mommies . Botol apa sesuai untuk baby ye ? Sebelum ni masa pantang ok je direct feed n bg botol . Saya bg botol pigeon . Saya bg botol Sebab nak terbiasakan dia bila kat pengasuh nanti. . Ni bulan depan saya dah naik kerja , tapi sehari dua ni dia taknak minum botol pulak . Nak direct je . Boleh suggestkan botol selain pigeon ?

1 Balas

Susu, botol, puting, pampers ni kita kena try & error sis. Kalau botol tu sesuai dgn baby saya, tak semestinya sesuai dgn baby awak. Melainkan sis kental paksa juga dia guna pigeon tu walau dia tolak sampailah nanti dia terbiasa. Kalau tak kental macam saya, tukar lah botol beli time discount di shopee sampai 2 3 jenis sampai jumpa yg serasi, bab harga terpaksa pejam mata jelah demi our precious baby 😆. Tommy tippee, avent, mam semuanyaa function sama