Hi semua.

Just nak luahkan rasa hati dan mintak pendapat semua. Sy sekarang tengah mengandung anak 1st. Sy dan suami, kami pjj sebab dia kerja di kedah, sy di kl. berjumpa 2 minggu sekali, hujung minggu. Sy sangat la ternanti nanti kepulangan dia setiap minggu. Lagi2 tgh pregnant ni. Tp, minggu lepas, mungkin Allah nk tunjuk, sy terbaca message dia dengan perempuan lain dekat 1 dating apps ni. Ya Allah, tuhan saja yg tahu betapa hancurnya hati sy ni bila baca conversation diorang. But, sy belum cakap dekat suami sy yg dah tahu pasal message2 ni. What breaks my heart even more is, ni kali kedua dia kantoi dengan sy ber message dgn perempuan lain. Sama jugak dekat dating apps. 1st time kantoi dia janji dengan sy dia tak buat dah benda2 ni. Tp, still jugak buat. Bila dah jd habit, susah nak ubah kan. Sy baru dapat tau yg dari sebelum kahwin, waktu kami masih bertunang lagi dia message2 dekat dating apps ni. Act like he’s still single. Sy nk try slow talk dengan suami sy about this. But I don’t know where to start and how? I’m still mad n sad. Sy kuat demi anak dalam kandungan ni je. Adakah sebab kami jauh dia macam ni?

1 Balas

Slh satu faktor jauh pun ye juga puan.lelaki kan tak boleh sorg2 sunyi2 tu jd macam tu. Penah kes tengok husben member saya macam tu . Wife duk kg benti keje jaga ank.dia duk kL.ada kwn pmpn lain kenal dr wechat la.beetalk la. Alasan sebab sunyi wife jauh.bhya juga kalau jadi macam ni dalam relation.soklan saya.tak boleh ke sis transfer duk kedah skali dengan husben?atau try cari keje lain di sana supaya boleh tinggal bersama dari elak jadi macam ni? Jika itu yang trbaik dari dia layan pmpn lain?

5y ago

Mmg tgh in process nk pindah sana. Mungkin dlm tahun depan pindah. Itu lah. Sy pon rasa salah satu faktor dia sunyi sbb tiap kali balik mesti dia ajak sy pindah duduk dgn dia.