Hati sakit

Tlg bagi sy semangat..sy da 31w baru2 ni suami kantoi ada fon lain n curang d blkg sy hati ni sakit sgt apa perlu sy buat?? Ada la 2 3 org yg hubungi siap dtg bjmp.. Ada 1 pempuan tu yg dia selalu chat n vcall rupa nya da lama kenal sjk 2020 skg baru kantoi.. Suami mgaku salah n xkn buat lg tp hati ni sakit yg amat.. Sy mcm xblh terima apa yg dia da buat seminggu da brlalu tp sy rasa mcm dia masih hubungi pempuan tu

9 Balas

Pertama sekali saya harap Allah bagi kekuatan untuk puan uruskan emosi puan ketika ini.. berbahagialah dengan anak dalam kandungan.. lepas dah bersalin nanti boleh evaluate adakah masih perlu seorang suami yang curang sebagai role model anak². Jika mahu tinggalkan suami, perlu pastikan makan pakai kita terjamin (minta tolong JKM/keluarga/kawan²/ada kerja yang sesuai). cari kaunseling percuma juga.. banyak tempat tawarkan khidmat kaunseling. Hanya puan tahu apa yang terbaik untuk diri dan keluarga puan. akhir kata saya harap puan jumpa kekuatan yang dicari. Allah tempat kita bergantung.

saya pun pernah banyak kali dah terluka dengan suami.. curang.. sampai saya sendiri minta dengan Allah supaya suami saya kemalangan.. dulu masa arwah ayah ada selalu mengadu dengan ayah.. tapi lepas beberapa hari meninggal, Allah makbulkan doa saya.. suami saya kemalangan teruk dan pengsan seketika waktu kemalangan. pd awalnya sakit sgt hati sampai surat utk pembedahan sy tknk sign.. apa nak jadi pd dia jd lah.. tp hati sy sangat lembut .. sy tak mampu nak berdendam lama2. sy tk smpai hati.. last2 sy yg jaga suami saya waktu sakit dia.. sampai dia dah berubah skrg

2y ago

allahu kuat nya sis.. kesian kita perempuan ni.. lelaki mmg kejam.. bila dorang d timpa bala..kita yg isteri ni juga berlembut hati nk jaga n lalui bsama ngn suami tu..

memaafkan susah , melupakan x akan sekali .. mmg skit , sbb org yg kita syg org yg kita percaya buat mcmtu dkt kita pdahal kita x buat pon dorg mcmtu .. jgn stress , kesian dkt baby kalau ibu dia stress .. bykkan doa utk anak .. skrng ni , anak laa penguat semangat pengubat hati ibu .. nak percaya lagi mmg susah .. yg penting skrng sis just fokus dkt anak and just jalankan tugas sebagai isteri .. mintak tlg Allah bukakan hati suami supaya btul2 insaf dan berubah .. mudahan dipermudahkan utk sis🤲😘

2y ago

x pa sis .. biar jaa org buat kita .. in shaa Allah oneday nanti Allah bagi keindahan buat sis☺

puan, puan fokus je pada kandungan puan. pikir nak yg terbaik utk anak. takot kalau puan sedih, nanti terjejas kesihatan. kesian jugak dgn baby yg tengah nak membesar. kalau suami tak boleh hargai puan, puan kena hargai diri sendiri. Sy yakin, anak tu penguat semangat puan setiap hari. puan jgn pernah berhenti berdoa ya. semoga yg baik baik utk puan. jaga diri, jaga emosi, jaga kandungan. anak tu anugerah yg besar dlm hidup puan. ♥️

2y ago

terima kasih bg sy semangat.. sy rasa down sgt.. suami lyn sy dgn baik tp sangka pula dia buat mcm tu d blkg sy.. klu sy x mgandung mmg sy angkat kaki da n kn maaf kn dia.. jiwa sy sakit sgt dia hancur kn kepercayaan sy selama ini..

sabar ye sis.. fokus dulu dgn baby.. jgn stress.. kalau sy .. fokus dulu dgn baby.. sampai la kluar baby.. dh tu bawak bincang dgn dia.. sy slalu bagitau suami.. kalau nk kawin dua.. nafkah kena lebih lagi.. bagi rmh sebuah kereta dia sy punya ..... kita kena kuat sis.. kalau sis tak tahan ..lepas hbis pantang ke tanya dia masih nak lagi tak hubungan ni.. stay strong sis ye.. tahan dulu demi baby😉

2y ago

makasih sis.. suami x mampu pon nk kawin 2.. tp ada hati nk bgatal cari betina lain.. sy da slow2 tawar hati, skg ni sy biar je tgu abis brsalin

sy pun berada kat situasi yg sama mcm sis, sy 29 week skrg..sy fhm cmna perasaan sakit hati tu..mmg walaupun kita dah move on, ssh bila kita trigt balik apa yg jd..its ok kalau sis menangis, sedih utk bbrp hari, tp sis kena bljr utk move on..byk dekatkn diri kt Allah..brckp n terus terang semua perasaan kt husb..pd masa yg sama sis cuba prgi check dgn ustaz, mcm kes sy husb kena guna2..

2y ago

semoga sis pun sama..tp pstikn husb sis btul2 insaf n stop semua tu..mmg kpercayaan dh ssh dh nk dpt balik..sy rasa sakit tu mcm mna..sy pn bgi dy pluang sbb dy betul2 dh pdm semua n block prempuan yg kcau tu..n ni kli pertama..sy cuba bgi dy pluang kli ni..hrp bnda ni xkn berulang dh..

sye macam sye masa pregnant ank kedua dlu.. 3 tahun lps. dpt tahu husband contact dgn ex gf dia.. siap rindu2.. time tu Allah sje yg tahu. kenangkan tgh pregnant je so sye maafkan dia.. perit, ya mmg perit nak lalui.. memaafkan mgkin blh tp utk melupakan tidak sama sekali. walaupun dh 3 tahun berlalu.....semoga Allah lindungi rumah tanggaku smpai ke syurga. Aaminn

2y ago

... semoga puan pun kuat ye demi anak²... dan sye doakan semoga suami puan berubah.

sis jaga emosi dulu.. tkt komplikasi pada kandungan.. serahkan mslh sis pd tuhan. Sume pun luar kawalan kita.. biar allah uruskan..sis doa dan istifar byk2..

Kalau saya mmng takkan maafkan skli dah curang mesti buat lagi pecaya lah sbb saya baru je lalui, org mcm ni dh x bole letak kepercayaan sis

2y ago

haaa sis hati btul2 sakit