Masalah dengan suami pasal anak

just nak luah ke perasaan ni rasa geram sgt saya cuba nk bagi anak saya 6bulan makan dari try bubur kosong pastu campur lobak n puri lobak. Suami saya asyik ckp something yg menyalahkn saya.Mcm td saya bg puri lobak pastu dia ckp badan anak saya merah dia ckp alergik plk saya tgk ok je badan dia.Tiap kli nk bagi makan ad je ayat dia menyakitkn hati. Yg penat buat makanan anak tu saya yg dia tahu nk complain dh la tk tolong ,masak lagi la tk reti lg byk bunyi.Geram btol

5 Balas

Husband saya awal awal skeptikal macam tu gak. Saya balas ‘kalau awak rasa awak lebih pandai, lebih banyak spend masa membaca tentang anak berbanding layan one piece dekat youtube, awak lah pulak prepare makan minum dia’. Sejak dpd itu, husband follow aje and tolong suapkan anak tanpa berkata apa apa.

Kalau sy suruh dia masak je, geram juga kadang kadang semua tak kena padahal kita ni 24 jam duduk dengan anak tahu la macam mana.

kalau husband ckp pandai. then awak cakap kat dia mcm ni cuba abg pula masak utk ank. abg kan lebih pandai.

Mungkin dia hebat, suruh dia bg menu yg sesuai utk baby. Google n bg list jgn pandai ckp je

hahahaha klu mcm tu suruh dye try msk & bg mkn anak la.. byk sgt komplen nye..