Membaca

Nak jadi parents kena banyak membaca. Setuju tak?

35 Balas

Lg teruk, dh la mls membaca, lpstu dok dengar ckp org2.. tanya pasal ubat dkt org yg tak arif🤦 nk tnya pasal ubat jumpa la doc.. klau tnya mil, mmg depa tak kasi.. depa dari dunia lain.. xpernah mkn ubat 😌

4y ago

Thats why. Dah malas membaca tanya soalan yg eh geram pulak kita yg membaca ni.

Setuju sgt... Sebelum post kat sini pon bace la dulu posting2 mama lain dulu.. Balik2 pos soalan sama.. Pastu rajin2 la google.. Klu boleh bukak apps ni maksudnya boleh jugak bukak google kan..

4y ago

Hahahaha

Yes... Lg masa oppt dgn doc n nurse. Sila la rajin bertanya. Jangan iya iya iya sj... Lg bila scan.. jangan diam saja.. tanya la berat bby. Size ok kah x. Uri letak depan kah blkg....

4y ago

Betul 🤣

Setuju. Even kandungan kedua. Kena refresh balik ilmu from a balik mcm masa study utk anak pertama. Pregnant anak kedua ni buat nuchal scan.. dlu tak. Rasa curious sbb dah terbaca hehe

Yup betol,nak2 kalau 1st baby lg laa bnyk membaca tk ksih laa google ke,beli buku ke.Jnji ada pngatahuan sedikt sebnyk 😊

4y ago

Agree!

Betul.. Lagi2 bab kandungan..pasal ibu bapa laa.. Bagus utk tambah ilmu

setuju... tp sye jenis mls bace.. dgr cite2 n pengalaman org jeee😅

4y ago

Biasa la tu 😆

Setuju! 🤗 and rajinkan diri tanya doctor n nurse kalau rasa was2.

4y ago

Betul tu. Kebanyakan based on pengalaman masing2. Tp kita yg bc2 kt posting2 ni jgn la percaya 100% sgt.

setuju sangat2.. lagi2 kt buku pink banyak panduan

Yes,jgn bnyk tny je tnpa membaca😄

4y ago

Betul. Kdg tu soalan yg ditanyaaaa tuhhh eh geram pulak kite. 😅