Hi mommy semua, nk tnya, lewat period 10 hari, ujian UPT 3x result -ve. Period memang x teratur...

Nak buat mcm mna ya? Slepas kawin ada jgk smpai sebulan x dtg period..masa tu igt pregnant, tpi buat upt dlm 3x jgk result semua (-ve), p scan doc ckp hormon.. lepas sebulan tu period dtg mcm biasa stiap bln wlaupun x teratur..kdg awal 2@3 hri, kdg lewat 2@3 hri dri date sepatutnya.. Skrng ni dh lewat period 10 hri..UPT dh buat 3x..First buat 17/10 single line.. Second buat 30/10 samar²..last buat 2/11 bru ni single line... Rasa sakit perut bhgian bwh mcm snguggut tu tpi x period...klu seblum ni sakit perut mcm tu dlm 2@3 hri mesti dh period...sakit dkt bhgian payudara..rasa mcm tegang.. seblum ni klu time period prnah jgk rasa tegang...tpi kali ni dia pnya tegang tu lain mcm sikit.. then rasa mual² mcm nk muntah tpi x muntah...rasa bdn mcm nk demam tpi xdemam...then skrng rasa bdn cepat sgt letih...saya dlu prnah buat cyst operation 2013 masa sekolah menengah dlu.. Mntk klu ada mummy² dkt sini share sikit klu pernah ada mngalami situasi yg sama mcm saya. Apa yg prlu saya buat? Terima kasih.

1 Balas

sis buat upt dkt kk much better. jgn buat kerja berat2 sis. jg kesihatan. semoga ada rzki untk sis ye 🤲🤲

3y ago

Aamiin...terima kasih bnyk sis...🥰