Ibu nak berapa banyak anak?
Voice your Opinion
Satu pun dah cukup!
2 (anak kembar)
Lebih dari 3 orang

6634 respon

58 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Dlu ingt da dpt sepasang, ok stop!! But rzeki Allah nk bg, pndah umah, duk sndri (sbelum nih duk ngn parent) sye pregnant no 3.. lpas bby lahir suami dpt krje sgpore.. dpt anta kkak abg dia skolah.. dpt pkai kereta (slama nih naik grab or pnjam kreta org..) now pregnant no 4 msuk 18w.. pun xplan.. but I mmg amek pil.. no 3 msuk 3yo this year.. we just go with the flow.. xprnah aggp ank2 beban.. wlaupun husband sje yg bkrje.. sye pnah ngasuh budak tp xtahan ngn perangai manusia.. husband soh benti.. alhamdulillah, syukur dgn ape yg kami ada.. we r hpy in our own way.. โ˜บ๏ธโ˜บ๏ธ

Baca lagi

tak kesah nak berapa...because anak is harta i&hubby dunia akhirat...allah bagi banyak i bersyukur...allah bagi sedikitpun i bersyukur...nikmat menjadi seorg ibu adalah nikmat melahirkan banyak ank

VIP Member

dapat sebrapa yg bole... Insha Allah rezeki Allah.. walaupun bby di luar baru berusia 6bulan.. Alhamdulilah i'm pregnant.. doakan ye sahabat

Baca lagi

dapat sepasang.. Insha Allah. tapi senang cerita tak kesah lah berapa pun.. kalau Allah da bagi berapa3 pun Alhamdulillah.

VIP Member

now ada boy hero ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช harap dpt lg sorg atau 2 lg hero & sorg girl..tp x kisah la, rezeki..mana2 pon ok ๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Nape semua nak sikit sgt๐Ÿ˜ญadakah saya sorang je nak anak ramai... Sekurangnya 7 atau 8 atau more?!

2y ago

It's ok sis sorang pun anak jugak, saya ni bkn rancang pun nak anak ramai. Tapi dah rezeki mmg dari dulu tak pernah terfikir nak anak ramai.

kita hanya merancang.allah yg menentu kan..igt kan 3anak cukup.sekali dpt 3 boy..ha..cukup ke?hahaha

Impian ingin mempunyai 3orng anak tpi sampai sekrg blm ada rezeki anak..dh lima thun kawen

I wish for a child je tp rezeki dpt 3 n dah ikat so its 3 enough la kan?yg penting kualiti

plan nak setahun sekali beranak tp czer so cuti 2years...haha...bru dpt bby 1st