Perlu Beli Baby Cot Atau Tak?

Nak beli ke tak? Risau kalau tak beli anak pertama kacau baby. Tapi takut rugi pulak kalau baby taknak duduk dalam cot. Hurmm

14 Balas

Sy ms 2nd bby beli sbb yg sulung ms tu 2 thn.. Klau nk pg toilet @ adik tdo sng cket.. Xda yg pantau tgk risau jgk tggal dia berdua.. Tp beli yg RM180 ms tu cari last minute, kayu mcm ringan je n cpt tercabut part dia.. Sempat la guna 1yr.. Pastu kena baiki balik ms my niece nk pkai.. Time dlu parents beli zman sy bby kayu dia jnis berat n than lasak.. Smpi skrg kukuh lagi blh guna.. Cucu dorg pun blh guna lagi.. Hihi.. Tetiba pk klau beli preloved pun xpa..

Sy igt nk beli yg portable pnya jenis je. Sbb nnti lps 3 bulan after labor, mmg kna balik umh mak mentua. Kami ni selang sebulan tgl umah sndr, sebulan lg umah mak mentua....so sy kna fikir bnda2 yg jenis sng nk agkut. X naklah beli smp 2 cot kn...

Sy cadangan xperlu. Sbb sy pnah jgk jd mcm sis, beli sbb xnk bg ank pertama kacau baby. Sy msk blk air, tgk2 ank yg sulong dh panjat msk dlm baby cot. Terbalik dgn baby. Sbb baby cot ringan.klu nk beli beli katil kayu terus.

5y ago

Ni y risau ni. Abang dia boleh tahan banyak akal jugak. Risau terbalik pulak 😂😂😂

Bg sy mmg pnting.sy beli yg jenis kayu.mmg tahan.beli ms ank 1st dah lbih 10 thn masi elok lg utk baby yg baru ni.sy sndiri2 je di rumah jaga ank so kalau nk buat apa2 letak je dlm baby coat.lebih selamat.

Saya beli jenis ni kat shopee. Murah pun murah, size tak besar jimat ruang, senang nak alih sbb ringan & ade roda. Boleh lah utk baby sampai umur lebih kurang 2 tahun macam tu?

5y ago

Ade harga lagi murah kena rajin mencari hehe

Beli la sis beli yg murah2 pun ada .. mcm sy beli preloved je org jual dlm fb brand pun brand yg baik juga .. rm150 je playpen sy dpt..

Depends sis....kalau sya anak sulung tak beli ....skrg anak kedua sya beli sbb takut nanti sulung pi kacau 😊😊dia pun baru 3tahun

Sy cadang yg ketiga ni sy bli bby cot yg kayu trus sbb takut nnti kakak n abg dia aktif sgt hihi..n senang bt keja nnti

Beli je sis. Saya beli yg jenis rotan, preloved jugak. Kalau ank tak nak pakai, simpan je utk ank seterusnya 😬

Kalau ada rezeki lebih, beli. Tapi tak beli pon takpe. Pantau je anak-anak. Jangan tinggalkan berdua. 😅