hair fall again n again

Hi n assalamualaikum. Sy tengah stress ni. Anak dah 6 bulan tp rambut still gugur. Help me ???

16 Balas

Mmg mcam tu sis. Sy dlu ambil masa smpai ank setahun . Bru ok . Tukar syampoo macam2 . . Tp sis boleh cuba mkn vitamin blackmores ad utk kurgkn rmbut gugur utk bersalin . Bolh prefer kat farmasi . .bolh mngurangkn lah . Xde stop terus juga

Tu tanda2 perubahan hormon... Dulu pregnant.. now dah back normal.. So..tu la simptom2 dia.. Next..bila pregnant kembali.. Cuba amalkan mkn buah epal hijo..

5y ago

Ye.. saya dulu kelahiran rapat.. Jdi saya amalkn pemknan epal hijau.. Mkn sebelum kelahiran .. Lepas 3 buln pantang..rambut x gugur sgt.. Tapi logiknya..badan ibu mengandung ni akan kembali seperti sediakala.. Maka perubahan hormon akan berlaku n tetap ada symptom keguguran rambut.. Xde kaitan dgn baby suka buat sembur2 dimulut..k😅

hormon tu...saya lps lahir anak 1st-3 ni mmg gugur kalau mandi & sikat...tp rambut masih ok tidak nipis atau brkurang....faktor mkn juga ni 😓

Normal sis. Nak jangan sikat rambut dan potong pendek. Hehee.. InnShaAllah jika tak sikat rambut tak byk gugur 🤭🤭

Ni mmg masalah besar. ..masa mengandung je rambut lebat dan x gugur. Lepas bersalin masalah yg sama jadi

Itu normal sis... Sis pakai shampoo apa skrg? Jom bertukar kepada faithfleur.. Sy jual... Hehe

5y ago

Ada.. Sis dm ig saya.. Shahnaz.biz

Bagi minyak kelapa yg di buat sendiri sis insyaallah tak gugur lagi 😊😊

Biasa je tu sis,nnti ok lha tu saya ank da 8bulan rmbut still gugur, mak sya ckap normal

5y ago

Ha ahh tp x tahan tgk lantai dgn rambut sendiri. Tu x masuk rambut2 dekat tilam n bantal tu 😭

waslm, sy pon rmbut gugur sngt, smpai nmpk kulit pale. stresss 😭 bby dh 7bulan

Waslm...anak sye dah 8thn pun rambut masih lg gugur...sebb dulu menyusu badan lama