Shampoo for hair fall 😭

Hi mommies, siapa kat sini ada masalah rambut gugur? Boleh share tak petua/tips/hair care yang mommies guna? Macam dah nak botak ni please help 😭

12 Balas

Tips saya. -potong pendek shoulder length (senang nak urus utk spray hair tonic) -shampoo: loreal anti hairfall -conditioner: tak perlu -hair tonic: head professional -supplement: biotin, multivitamin ap2 pun boleh Consistent hair tonic, 2 mnggu dh nmpk baby hair, spray extra dkt bald spot. Sy punya spot dkt hairline depan n blkang dkt pusar. Sy bsuh rmbut setiap hari sbb jnis oily scalp. Wktu mnd nmpk rmbut gugur tu pejam mata je, yg pnting baby hair tu naik blk. Sbb yg gugur rmbut yg x kuat dah.

4mo ago

Apa2 supplement kne dptkn consult dr dulu takut ad absorption issue dgn ubat tmbah darah yg sis mkn. Multivitamin sy mkn blackmores breastfeeding tu itupun lps second trimester.

Sy pun sejenis rambut nipis halus dan kuat gugur walaupun sblm pregnant. Tp lps potong rambut pendek2 mmg hampir xde gugur. Gugur pun sbb mandi basahkan rambut dan syampoo ada la beberapa helai saja boleh kira dgn jari. Sy pakai syampoo baby je seminggu sekali. Org rambut nipis dan halus kne syampoo jarang2 kalau xnk byk gugur. Pastu pas mandi sapu minyak Zamzam hair oil. Murah dan berkesan

Saya pun dari sebelum pregnant ada masalah rambut gugur. Tp bila pregnant makin teruk gugur. Pastu haritu saja try beli brand Nunature kat watson utk rambut gugur. So far sekarang dah kurang sangat rambut gugur. Tapi kena pakai conditioner tau sbb shampoo tu takde SLS, paraben. Any conditioner okay je.

Saya rambut gugur teruk dulu, rambut paras pinggang nak cecah bontot, sayang sangat. Tapi sebab gugur macam orang sakit saya decide gunting pendek paras2 cuping telinga. Then saya tukar shampoo Audace. Baru elok. Sampai sekarang. Even dah stop shampoo audace tu 1 year pun, rambut still tak gugur.

Saya rambut gugur dan ada kelemumur teruk dr zaman sklh lg. dah bermacam macam shampoo pakai dr murah sampai ke mahal still xmenjadi. Pastu saya try cuci dgn apple cider. Terus rambut kurang gugur dn kpla kurang gatal. Kena pakai seminggu sekali baru betul2 nmpak kesan

awak ambik depo atau apa program rancang ke? rambut yang gugur adalah rambut yang dipanjangkan hayat nya sewaktu mengandung. sekarang progesterone awak balik baseline. awak kena makan banyak ikan, egg yolks and rebusan kaki ayam

potong rambut pendek pastu pakai loreal hair fall , kalau lepas bersalin normal je rambut gugur sbb hormon kita , kalau supplement saya tnya dkt farmasi preggy or bf baby tak boleh makan lagi2 supplement khas untuk hairfall

hai. sy guna shampoo dri thailand. xingat jnama apa. sbb salon yg sllu sy pergi guna shmpoo tu. then i mkn sugardoll. tp first trimester xmkn. second bru mkn. even rmbut ggur pun ttap ada baby hair

Shampo jenama KUNDAL awk, beli dekat watsons, kurang la jugak. Sye potong pendek sebelum tu tapi masih lagi gugur macam biasa huhu. Anak sye 4m

Normal ada masalah macam ni. Sebaiknya potong pendek rambut. Shampoo yang berkesan bagi saya jenama Loreal Hair Anti-Fall.