hair fall

hi n assalamualaikum.. just want to know, is it normal if our hair are falling after almost 4 month delivering? new mum ?

40 Balas

waalaikumussalam,sgt² normal..saya start baby 3m lebih mmg gugur teruk,,baby nak masuk 6m ni dh kurang sikit.. in between 3-6m mmg sgt² teruk smpi rasa stress tguk lantai rumah bersepah dgn rambut sndri,baru lpas sapu ,ade lagi 😆

its normal.. dont worry after few months you wouldnt experience heavy hairloss.. make sure to nourish your body with good foods, drink plenty of water (especially if you are breastfeeding), and getting enough rest.

ada tak jalan penyelesaian utk masalah rambut gugur slps bersalin ni? tak pulih 100% pun x pe. janji kurang sket gugur. risau sgt ni. dah la rambut kite ni panjang syg nk potong. huhu

5y ago

owh yeke. tq awk

wslm...haaa...tgh gugur jgk ni,stress tgk lantai,penuh dgn rambut,bilik mndi pn penuh dgn rambut jgk...haruuuuuuu....ank baru 5m...

Its true i had the same , i did treat my hair once a week - do apply coconut oil - massage And hair tonic . Hopefully this helps you

normal rambut gugur..siap mimpi lg, mcm dlm drama..rambut gugur segenggam..pdhal xtruk pun mcm gitu..use shampoo with salt..it's help..

waalaikumusalam.. yes..untill 6 month delivering normally.. new hair will grow.. dont worry .. 😊

waalaikumsalam . yes normal sgt2 . i pun hadapi masalah yg sama . n until now rmbut i gugur . baby i dh 9m pun .

my hair also gugur teruk msa preggy lagi. hormon xbalance. its normal.. lpas bersalin pn hormon baru nk stable.

Waalaikumussalam i think it is normal, my sil told me that rambut akan ggur sampai baby reach 1 year old