makanan pertama bayi

Hi n assalamualaikum.. anak baru 6 bulan, elok tak kerap diberikan makan nestum?

25 Balas

Pd sy jgn start dgn nestum dlu dear.. potensi utk jd picker eater nt. Start dgn bubur kosong dlu.. n puri buah dan syur ke.

5y ago

Owhhh..ok tq..

Introduce bubur nasi 1st, then selang seli dgn puree buah, so that anak xjd picky eater 😊

Nestum xbgs utk baby.. Awk blh mulakan dgn puri utk bayi.. Puri buah @ sayuran..

wa'salam..anak 6bulan dah boleh bg real food..buatkan puree untuk baby ya..🙂

Just buat bubur nasi kosong sahaja.. x perlu tambah apa2 lagi..

5y ago

Beri makan bubur atau puri, adalah lebih baik 😊

Saya bagi bubur kosong je dahulu.. Alhamdulillah anak ok

join grup happy food baby.byk info u can get

Masakkan bubur nasi tuk baby...nestum tu mknn instant xeloklah

Nestum mnis sis, baik bt bbur cmpr syur pstu blander bg hncur

5y ago

Nestem cerelac tu maksud sy sis

Try bubur kosong.. then letak ayam ke letak brokoli..