Baby 6 bulan

Ada tak kat sini ibu2 bagi anaknya makan nestum cerelac?berat naik tak kalau mkn nestum cerelac tu???

1 Balas

anak 1st makan cerelac. berat naik cantik. anak 2nd dan 3rd makan bubur nasi,pun sama juga,berat naik sama mcm kakak dia. tp sebenarnya lebih baik makan bubur sebab tiada pengawet makanan. sy anak 1st tiada pengalaman,ikut cara kakak makcik2 sy bg anak dorg makan nestum. masuk anak ke 2 sy dah taknak bagi nestum. kalau nak berat anak naik,jaga jadual penyusuan (bg yg anak susu fm),jaga masa tidur baby dan makan ikut jadual.

7mo ago

anak 1st makan nestum. umur setahun sy bagi bubur dan nasi,baby tak nak makan. sy paksa perlahan-lahan,dia makan dlm kuantiti sedikit,tp akhirnya dia nak juga makan selain nestum walaupun ambil masa juga nak biasakan