Nestle Cerelac / Nestum

Hi boleh saya tahu, ada tak moms kat sini yang bagi baby 6 months makan nestum cerelac nestle??#firstmom

6 Balas

sy bagi real food kat anak selagi boleh. masa adik sy kecik dlu, mak saya selalu je bagi nestle cerelac tu kat adik saya. alhamdulillah membesar sihat je xde penyakit, tak gemuk, tinggi. skang dh 18 pun umurnya. yang penting jaga makan setiap masa, bukan masa baby je. kitorang smua pun camtu jgk kot mak bgi makan sbb dia busy kerja

Awak boleh bagi intro real food dulu dengan bubur kosong selama 3 hari baru intro yang lain carrot + bubur , brokoli + bubur . Awak boleh follow fb "hbfm" kat situ ada cara cara nak bagi baby 6 bulan makan . Sbb tak galakkan bagi instant food , melainkan kalau travel boleh bagi macam milna bubur , love earth .

3mo ago

ok baikk terima kasih ya!!! nanti saya check fb tu

Saya tak pernah bagi sebab semua tu ada gula. Organ baby belum matang nak proses makanan sebegitu.

ank 1st sye dlu bg makan yg flavour beras. tp jarang sgt2 bg. sye more tu real food.

Tak pernah bagi. Saya bagi real food, masak sendiri.

x pernah bg lg .semua sofar bg real food je..msk