Bayi nak masuk 8bulan

Salam mommies..nak tanya..dah boleh ke bg makan nestum tok baby 7bulan lebih..elok ke?..nak bg sikit2 je..nestum jenis apa boleh bg..

1 Balas

Wsalam. Mommy, baby 6 bulan sampai sekarang ni makan apa? Setahu saya, nestum memang tak digalakkan. Nak masuk 8 bulan tu, boleh makan complete meals dah. (Carbs, protein, fiber) anddd buah buahan. Saya pun tak pernah bagi baby saya nestum lagi :)

2y ago

bg bubur biasa je..masa 6bulan..sayur ayam ikan..tu je la..sampai sekarang..just tukar sayur je..tak berani nak bg selain tu..