Wondering How to Give Your Child the Best Asthma Care?

Dr. Azam is here to ease your concerns! Post your questions in the comments below anytime between Sept 25th - Sept 29th and let's ensure your child's asthma is well-managed. Please note that Dr. Azam will answer your questions by the 9th of Oct. Watch this space for the answers! MY-12557_SEP2023

Wondering How to Give Your Child the Best Asthma Care?
25 Balas

Jika anak saya mula lelah secara tiba-tiba ketika bermain atau ketika di rumah. apakah yang harus saya lakukan secepat mungkin?

5mo ago

Apabila kanak-kanak mengalami serangan asma, ini menunjukkan bahawa asma mereka tidak dikawal dengan baik. Adalah penting untuk berunding dengan doktor yang boleh memberi ubat mencegah serangan masa depan. Pendekatan ini bertujuan untuk memastikan kanak-kanak dapat meneruskan aktiviti normal tanpa mengalami gejala yang lebih teruk. Memahami bahawa asma boleh dikawal adalah kunci—ubat-ubatan boleh menguruskan keadaan dengan berkesan, membolehkan kanak-kanak menjalani kehidupan normal. Walau bagaimanapun, kekecewaan biasa di kalangan ibu bapa timbul apabila kanak-kanak mula sihat dengan ubat dan mereka berhenti menggunakannya, menyangka asma telah sembuh. Adalah penting untuk memahami bahawa ubat-ubatan ini bukan penawar; ia perlu diteruskan untuk mengekalkan kawalan ke atas keadaan dan mencegah sebarang masalah pada masa hadapan.