Tumpas dengan morning sickness

Mungkin pada yg nak cuba ubat for morning sickness boleh try yang ni. Sy makan sebiji saja dan boleh tahan few hours. Time tak mual tu boleh lah makan byk2 sikit. So perut tak kosong dan masuk angin. Boleh beli kt farmasi. Ni sy dapat prescribe dr doktor. Apa2 pon boleh dpt confirmation dr doktor. Semoga semua mommies kuat 💪🏼

Tumpas dengan morning sickness
1 Balas

cara makan mcm mana ya..? sy ada makan veloxin ni jgk..dktor ckp makan bila perlu je..bila ada rasa mual baru sy makan tapi lepas telan dgn air terus muntah balik..klau dpt tahan pun tak lama tak sampai stengah jam memang akn muntah balik..sy salah cara makan ke..?

1y ago

Ala ye ke.. muntah sebb ada terasa ubat tu ke? Kalau muntah sebb rasa ubat tu boleh cuba makan dgn air manis. Kalau sy, sy makan ubat dgn air sejuk so tak rasa ubat sgt. lepas makn ubat tu sy baring je dlu stgh jam. Tgk kalau ada rasa mual2 lg baring lg. Sampai dah betul ok br try makan pulak.