18 week's

hi mumy's can i eat green bean porridge?

36 Balas

Assalamualaikum nak tnya..siapa sini HB dia selalu rendah ..n cara apa yg paling cepat untuk naikkn HB..Sebb kalau makan ubat tambah darah selalu muntah balik Sebb bau ubat tu terlalu kuat.siapa sini ada pengalaman macam nie..boleh share kah untuk naikkn HB

1y ago

saya dri ank no 2 hngga no 5 mkn obimi je.. vitamin lain x blh mkn..msa ank no 4 saya nk brnok..hb saya 14..

xboleh tidur nyenyak dalam keadaan 18 weeks ni.... tetapi suka tidur telentang... ada effect pada bby ke??

1y ago

sy pn selesa tdo telentang sbb selesa pd pnafasan sy...kalau mgiring, ase sesak nafas

Soalan lama, nak jawab juga. 😅 Green bean = iron rich food. Pregnant lady can eat it. Sedapnya bubur kacang hijau panas2 cicah roti/ biskut lemak. Aduh terliur pulak 🤤😅 Semalam makan kuih kesturi 😋😋😋

saya buat monthly check up semalm 18 weeks… tp sy dah boleh nampak tp doktor kata dtg lagi 2 minggu untuk details scan dan confirm balik jantina 🥰

Jgn makan bersoya ya..bean tu soya..blh mengakibatkan keguguran..doc yg ckp dnt drink or eat anything calling soy@soya.

1y ago

aikk tapi bolh je dokter ckap kat sye cuma ambil dia 2 jam lepas mkn ubat

18minggu agak² puan ke laki ni

2y ago

Comell

Walaupun posting ni dah lama, tapi nak respon jugak. hehe boleh makan kacang hijau. in fact, kacang hijau pun banyak khasiat utk baby.

2y ago

yeah. InsyAllah can. panas2 with santan.

Kandungan sy dh 4bulan 1minggu , klw mnum susu kacang soya .tpi x selalu xpa jgk ke ?

2y ago

normal ke 18 minggu perut rasa cream

perut sy da mcm org ngdung 7,8 bln pdhal bru 18w 5d... dr pn trkjut hehehehe... dr ckp bby bsr😁

bnyk MKN makanan yang berkhasiat contohnye sayur bayam merah,kerang rebus,buah -buahan