migrain

Hi mummys.. nak tanya kalau migrain masa preggy ada tips tak cara hilangan migrain? Sy bru jer merasa hilng mual muntah diserang pulak migrain .muntahnya sampai xda isi perut nak muntah jugak?

10 Balas

Make sure tido yg cukup ya sis. Jgn banyak tgk phone kalau tgh migrain, lagi teruk kalau utk sy la. Makan makanan yg berkhasiat buah2, sayur, dan minum air masak banyak2. Sy awal dulu mmg selalu kena, bila dah tukar pemakanan banyak ambik buah dan sayur, setiap malam sy akn make sure dpt tido at least 7-8 jam, minum air masak at least 2 liter sehari. Mmg dah takde migrain skrg, sekali alahan pun xde. Key dia jaga pemakanan dan gaya hidup sihat ya mummy!

sy mygren yg teruk.. if xmgung pon dh mmg teruk.. so jwpan nya. TIDO. tido bilk gelap mcm waktu malm .. klu waktu siang sy tark semua lagsir,.. saya minum air masak bnyk2 sy minx ank2 sy snyap jgn jerit2 bolh jadi huck ummi..

sy pn sama. .x ad jalan lain minyak angin koyok je laa kwn nya. . klo dh xtahan sgt telan panadol. . tu je yg boleh . .

Tiada ubat, sy hari2 migrain kdg sakit kepala, angin masuk kepala la..if tlampau sakit, tidu sja sehari sbb x tahan

klu sy telan panadol,tdo dalam gelap & sy amik ais letak atas kpale..nk hlg migrain mkn mse jugk..

Saya g kk.. Doctor bg penadol.. Die ckp penadol boleh makan... Heheheheh

Jgn mkn ubat sebarangan taw.. Mmg kne tahan n tido. Klu x, g hospital ye

Saya lau kne migrain sapu mnyk cap kapak je. .x brani nak mkn ubat. .

Saya hari tu direct pergi hospital..x tggu apa dah..dan byk kan rest

Sis, cuba amalkan air lemon suam. Elok utk migrain.