37weeks

Hello mummy2. Start 37mggu sdh harini. Ada yg sma kaa dgn saya? Apa sakit2 yg mumy alami skrg? Saya rasa skit bhgian pinggang smpai belkang2 bdan rasa betarik2. Normal kaa?

1 Balas

Saya rasa macam tu jg sis masa mengandung anak first. Sakit dekat rusuk yg paling saya tak tahan. Sampai nangis ngadu dgn suami sebab tak tahan sakit. Rasa mcm baby tekan2 tulang rusuk saya time tu

5y ago

Saya dulu seminggu sebelum bersalin ada keluar darah sedikit di panties. Lepas tu nurse refer jumpa doc masa tu jg. Takut uri kat bawah. Tak sakit pun time tu. Sakit2 pinggang dan belakang tu tetap ada jg. Tp tak teruk sangat. Minggu 39 baru saya ada kontraksi. Jam 11 p.m saya start sakit perut. Mula2 tak tentu sakitnya. Lepas tu makin kerap dlm 5 minit sekali. Sampai hosp 12.10 a.m, nurse cek bukaan da 8 cm. Kepala baby pun da nampak. 12.25 a.m saya selamat bersalin.