baran

Mummy2 smua.. sya sda 18weeks, n sikap sya brubh scara drastik.. sya xtw knp sya xska ank2 sya skrg ne, sya ada dua org ank .. yg stu time mlm msi bf tli xtw knp 1 bdn sya geli.. sya mara ank sya.. ank sulung sya pla, dya biasa myempit d bdn sya sblm ne mmg xkisah.. anak kn, biasa lh.. tpi kdg smpi sya pukul tngn dya klau dya dah nk pluk sya.. ya allah.. xtw knp sya mcm ne.. sya ksian ank2 sya.. everyday sya mara drg n mmg drg akn tkejut.. time tdr pn kna mara.. adoiiii.. knp sya mcm ne.. dgn suami pla ada ja sya xska, nk bcerita dgn dya pn kdg sya xsuka.. sya rsa mluat.. tlg sya, knp sya bgni.. adkh sbb sya mgndung?? Adakh sya akn pulih slps brnak???

5 Balas

Consult dengan kk nanti mommy.. nanti boleh mintak refer kaunseling ke ape. Buat masa ni mommy kne cakap jugak kt husband mintak tolong beri perhatian lebih sikit kat anak ngn mommy. Mommy tgh perubahan hormon tu.. sy doakan urusan mommy akan dpermudahkan & sifat ni hanya sementara. InshaAllah

Jangan terlalu terbawak2 sis... Cuba kawal perasaan tu bila mula nak marah tarik nafas lps tu lps kan... Peluk ank kuat2 dan peluk suami jgn ikut kan sagt perasaan sis... Emosi mmg semasa mengandung mmg lain jadi kita Kene kawal, kalau x kawal itu yg terbawak2 sampai dlm pantang

Saya time prgnen mmg tak suka anak² lain dekat ngn saya.....kalau dekat sy jadi rimas. Lps tu saya jadi marah. Kalau dok jauh saya ok je. Suami pun sama. Tak suka dok dekat² ... Rimas. Bila dah bsalin ok je tak de rasa cm tu dah. 😅

Mcm kes saya je sis.... marah anak je pastu kerap ngis...susah nk kawal.

Hormon tengah berubah tu