First solid food for baby

Mummy2, share lah pengalaman perkenalkan makanan apa untuk baby yang first time nak makan.. ? Masa umur baby berapa bulan start bagi makan, masa mula-mula tu berapa kerap dan berapa banyak baby kena makan. Saya first time bagi baby makan masa umurnya 5bulan 26hari (last week)..start dengan puri lobak, I hope I did it right. Looking forward to try another recipe. ?

10 Balas

Kena mula dgn bbur cair ksong..bbur nasi. Klau bg yg sedap dlu.. nty yg tawar dia reject. Lpas 4 5 hri bru bg puree. Bg puree sjnis 4 hri.. tgok njis.. xd drah bby ok. Bbur blik 2hri.. Cuba plk puree kdua cntoh labu 4hri jugak. 6bulan utk intro mkn. Supposely.

5y ago

Mmng xsrnkn bg nestum Sb mnis..Dan bby jdi picky eater..Tu mulakn yg tawar2 n klu mnis dan msin ke dri natural pnya..