baby start makan

hi mommies. first time mom here. baby nak start makan next month. biasa jadual bagi baby makan & snack pukul berapa ya? kuantiti berapa banyak

3 Balas

first month bagi dia rasa2 dulu sis, bagii real food, intro dulu rasa2 .. bubur kosong, sayur, protein, buah2 .. kuantiti tu selalu nya baby first month makan nii, mmg dia akan makan 3 4sudu je, sbb dia nak biasakan rasa .. sis jgn susah hati tau, dia bukan xsuka yg sis msak , tp dia nak biasakan perut dia dgn benda baru, sbb 6bulan kan dia minum susu je, tetibe kena makan yg dia xpernah rasa .. so mmg dia akan reject 🥰 pkul brp tuu sis Bg tgh Hari skli, bubur, klau nak snack buah2 bagii ptg dlm 4 5ptg 🥰🥰

dlm buku pink/biru ank pon ada panduan jadual n hidangan ... bgi sikit 3-4 sudu pon okey ..tpi ank sy suka makan mmg satu mangkuk kcik hbis mkn ...sehari 2 kli sy bgi bubur pgi n ptg ...

dalam buku anak ada tulis.