36 Weeks

Mummy2, nak tanya sakit contraction tu macamna? Masuk 36 weeks ni perut selalu mengeras. Tapi xde rasa sakit langsung. Kalau contraction, dia akan rasa sakit kan? Maaf tanya sebab xtahu.

6 Balas

Mengeras... Perut rse tegang... Lepas tu gap die rapat sgt n ngeras lama nt free² jom join grup mommy. boleh kongsi ilmu sembang santai pasal moms2 and baby😉pasal penjagaan dlm pantang, pemakanan baby.... Borak santai2 pun boleh https://chat.whatsapp.com/E6fkwVRxnn59x3KBPogyK7 https://t.me/joinchat/DIffEhlzgLOKNmheSmHyug

Dr saya cakap kalau mengeras tanpa rasa sakit tu takpe, normal... Tapi kalau ada rasa sakit yang kerap, bleeding atau air ketuban leaking, cepat cepat gi hospital

4y ago

Dr sy ckp, tanda2 yg last tu adalah tanda nk bersalin dh

mngeras tu biase sis,, tp klo mngeras krap sgt better check.. contraction sbnr tu serba xkene. skit sgt

normal..if contraction makin kerap dan sakit,pergi hospital

saya pon 36weeks..law mengeras tu normal sis..sama cm saya

So skrg mcm mne kedaan sis.?? Msih rsa mngeras lgi ke.??