36 weeks 2 days

Nak tanya , kalau bahagia bawah rasa mcm sakit menekan adakah itu contraction? Tapi dia sakit bukan setiap 10 minit. And baby mengeras sekejap sekejap. Itu contraction palsu atau yang betul ?#pleasehelp #firstmom #firstbaby #bantusharing

2 Balas

#palsu...kalau baby mngeras + sakit sengugut mcm period dlm 30-50saat...selang masa dlm 5 -6minit mncul lg..tu kena ready dh..bila2 air ketuban blh cecair

sekejap-sekejap tu selang berapa minit? disertai dgn sakit pinggang?

2y ago

kalau sekali tu keras2, contraction palsu