Contraction ke x?

Hi mummy… sy today 35w5d…. Baby berat 3.1kg dah… perut mengeras selang sejam since mlm tdi… xde tnda turun darah pun… tpi klau tukar position, die x kurang sakit… die mmg akn trasa perut keras smpai lenguh kaki2, pinggang… nk g hosp atau tggu selang 30 minit bru g hosp? Ni contraction ke ni? Ada yg penah alami?

16 Balas

3 hari lepas sy kna..5 mnit skli..tp fikir mybe false contraction..pastu xde dah

5mo ago

Oooo.. okay2… nnt nk donlod tracker..

pergi je PAC, sy pun mcm tu tahun lepas. 35,w1d. sampai PAC ctg tak cantik dah. terus emergency czer.

5mo ago

baby gerak je mengeras. tp gut feeling kata better refer PAC. emergency czer at 35w. Baby lahir ada issues sikit tapi dah setahun 1y3m ni Alhamdulillah semua sihat. Better safe than sorry ye sis. Kalau PAC kata semua ok dia release je balik. kita pun tenang. Kalau ada masalah at least kita da ada dgn pakar kat sana

better terus gi PAC check bukaan mana tahu da ada jalan bby nk kluar

Kalau dia dah attack pinggang smua tu mcm contraction dah tu 😅

5mo ago

Sy g private, Dr ckp contraction dah.. tpi still jarak sejam… xde tnda lain lgi ni..

bgi Sy tu false contraction,,Sy tgh Alami skrang ,,37w

pegi hsptl lebih selamat utk kandungan sis

5mo ago

Klau baby gerak je? Cukup je 10…